Η φιλοσοφία μας

Η στιγμή που οι γονείς ενός παιδιού αποφασίζουν να αναθέσουν και σε κάποιον άλλον την φροντίδα και την αγωγή του είναι καθοριστική και εξέχουσας σημασίας. Το παιδί που θα βρεθεί στο κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον ουσιαστικά θα αισθανθεί ότι μπορεί να βιώσει την αγάπη, να νιώσει την ασφάλεια και από ανθρώπους εκτός της οικογένειας. Το θετικό αυτό συναίσθημα αναμφίβολα θα εδραιωθεί και θ’ αποτελέσει απαραίτητο δομικό στοιχείο για την κοινωνικότητά του.

Η τρυφερότητα, η στοργή , η φροντίδα, ο σεβασμός που θα δεχθεί στα πρώτα βήματα της ζωής του θα είναι το μαξιλάρι συναισθηματικής ασφάλειάς του για τα επόμενα στάδια κοινωνικής ενσωμάτωσης και προσαρμογής του. Στις Μελωδίες της Πλώρης γνωρίζουμε ότι οι γονείς παραδίδουν στην αγκαλιά μας ό,τι πολυτιμότερο και πιο αγαπημένο έχουν στη ζωή τους με την προσδοκία να είναι από όλες τις πλευρές ασφαλές, να περνά ευχάριστα και δημιουργικά τη μέρα του και προφανώς να προοδεύει. Κάθε ημέρα στο σχολείο είναι για όλα τα παιδιά πολύτιμη και η ευθύνη όλων των παιδαγωγών είναι να προγραμματίζουν δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις αναπτυξιακές τάσεις και ανάγκες τους. Γενικός στόχος μας είναι να παρέχουμε ολόπλευρες γνώσεις, καλλιεργώντας δεξιότητες, προσφέροντας πρωτίστως συναισθηματική κάλυψη, υγιεινή, φροντίδα και ασφάλεια. Οι παιδαγωγοί, οι εξωτερικοί συνεργάτες αλλά και όποιοι συναναστρέφονται καθημερινά με τα παιδιά έχουν επιλεγεί εύλογα βάσει της κατάρτισης, των ικανοτήτων, της εμπειρίας , αλλά κυρίως με γνώμονα το ζεστό ανθρώπινο πρόσωπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους .Οι οικογένειες που μας εμπιστεύονται αποτελούν σιγά – σιγά μέρος της ζωής μας και τα παιδιά με τις ξεχωριστές προσωπικότητές τους χαράσσονται ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Στις Μελωδίες της Πλώρης αναπτύσσονται μόνο ειλικρινείς και αληθινές σχέσεις. Σεβόμενοι τις συνήθειες και την κουλτούρα της κάθε οικογένειας προσπαθούμε να δίδουμε μια συνέχεια και άλλες διαστάσεις στο έργο της κι όχι να την αναιρούμε ή να την αντικαθιστούμε.

Για να ευδοκιμήσει μια τέτοια μικρή κοινωνία, της οποίας μέλη είμαστε εμείς, οι γονείς και τα παιδιά, πρέπει να χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω:

  • Εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια μεταξύ των μελών της (που δεν επιβάλλονται αλλά κατακτούνται).
  • Σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.
  • Άρτια συνεργασία και όχι αναίρεση μεταξύ των μελών, με σκοπό την ανώτατη επιτυχία και πρόοδο.
  • Εργατικότητα και πνεύμα δραστηριοποίησης.
  • Πρωτοβουλία.
  • Κατανόηση.

Οι Μελωδίες της Πλώρης είναι ένα οικογενειακό σχολείο. Όλα λειτουργούν σα να είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με σαφείς διακριτούς ρόλους , κανόνες, πλαίσια και όρια. Η αμεσότητα στην επικοινωνία και η ανταπόκριση παρέχουν ασφάλεια. Η διαύγεια , η ενδελεχής ενημέρωση και πληροφόρηση προς τους γονείς κτίζει σχέσεις διαχρονικές με θεμελιώδεις λίθους την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, τη συνέπεια και το σεβασμό.

Κυριακή, 26 Μαϊος, 2024
© 2024 Μελωδίες της Πλώρης - Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής - Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο. Powered by web-doctor.gr - All Rights Reserved.