Όλγα και Κώστα,

 
Τι να γραψω τώρα, πραγματικά δεν ξέρω....Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που βρεθήκαμε για να μας εξηγήσετε και να μας καθυσηχάσετε για το πώς και τι θα γίνει όταν έρθει ο Μάριος πρώτη φορά στο σχολείο....Δεν στο κρύβω, ως νέοι γονείς τότε, αγχωθήκαμε και φοβηθήκαμε πώς θα το δεχτεί ο Μάριος...Και έρχεται εκείνη η μέρα, ο Μάριος κλαίγοντας στην αγκαλιά της δασκάλας του, αγκαλιά όμως όχι τυπική και κρύα, αλλά αγκαλιά ζεστή που τον έκανε να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά....Σε πέντε λεπτά, χτυπάει το τηλέφωνό μας και ακούγεται η δασκάλα του να μας λέει: "Ο Μάριος είναι μια χαρά και παίζει" ...Αυτό ήταν, ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης, παιχνιδιού, μάθησης, κοινωνικοποίησης και λοιπών δραστηριοτήτων ξεκινούσε.....Κάθε μέρα και πιο πολύ. Μαθαίναμε για τον Μάριο από το τετράδιο επικοινωνίας και τις συχνές μας συζητήσεις, οι οποίες δεν ήταν μόνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και όποτε εμείς σαν γονείς το ζητάγαμε και εσείς πάντα πρόθυμοι να συζητήσετε μαζί μας, ακόμα και εις βάρος του προσωπικού σας χρόνου... Και έτσι ο καιρός περνούσε και ο Μάριος μεγάλωνε.....Μετά ξεκίνησε το κολυμβητήριο και ο μικρός έγινε ένα υπέροχο δελφινάκι , μέχρι που κατέληξε να κολυμπάει χωρίς μπρατσάκια , μόνος του και πάνω από όλα με ασφάλεια.... 
Good morning, μου λέει μια μέρα και λέω ώπα τι έγινε??Μου λέει μπαμπά, μαθαίνω και αγγλικά τώρα και αρχίζει να μου μετράει από το 1-10 στα αγγλικά. Περήφανος σαν γονέας, ανακουφισμένος για την ορθότατη επιλογή του σχολείου και των συνεργατών σας.
Το αποκορύφωμα? Οι θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές όλα τα παιδιά....Από τα μωρά, μέχρι τα πιο μεγάλα, του νηπίου ....Παραστάσεις, όπου τα παιδιά εκτέθηκαν στο κοινό, στα φώτα και σε μέρος άγνωστο προς εκείνα, μα παρόλα αυτά ανταποκρίθηκαν σε υπέρτατο βαθμό, χάρη σε εσάς και την σωστή καθοδήγησή σας. Πραγματικά, υπέροχες στιγμές που μένουν χαραγμένες για πάντα στην μνήμη μας και στην καρδιά μας.....
Θα μπορούσα να γράφω ώρες και σελίδες, όμως και πάλι δεν θα φτάσουν για να περιγράψουν την απέραντη ευγνωμοσύνη σε εσάς και σε όλο το προσωπικό του σχολείου. Από τα βάθη της καρδιάς μας, με όλη μας την ειλικρίνεια, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα, για την άψογη συνεργασία μας και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκατε στον Μάριο...Ευτυχώς, που και η Κασσιανή συνεχίζει στις "Μελωδίες της Πλώρης", οπότε θα συνεχίσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι.
Κλείνω με την επιθυμία του Μάριου: 
Μπαμπά,  κάθε φορά που θα πάμε στο χωριό, να περνάμε και από την Πρέβεζα, να βρίσκουμε τον κύριο Κώστα , την κυρία Όλγα και όλα τα παιδιά, να πάμε όλοι για μπάνιο , γιατί είμαστε φίλοι πια!!!!
 
Αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μας και της οικογένειάς μας, τυχεροί που σας γνωρίσαμε,
 
Με αγάπη,
Δημήτρης  & Αναστασία (γονείς του Μάριου και της Κασσιανής)

Θυμάμαι την πρώτη φορά που επισκέφτηκα ,μαζί με τα παιδιά μου,τον παιδικό σταθμό για να πάρω πληροφορίες , η κόρη μου δεν ήθελε να φύγει.

Ο Κώστας μου είπε αφησέ την , και έλα αργότερα να την πάρεις .

Από τότε και μέχρι το Νηπιαγωγείο γίναμε αχώριστοι.

Ο Κώστας , η Όλγα καθώς και όλοι οι παιδαγωγοί έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό , γεγονός που έκανε χαρούμενα τα παιδιά.

Πάντα με το χαμόγελο και πάντα ακούραστοι πρόσφεραν τα πάντα στα παιδιά μας.

Οι γνώσεις που κατέκτησαν , η συμμετοχή τους σε θεατρικές παραστάσεις , αθλητικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες αμέτρητες.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς !!!!!

Η γνωριμία με τον Κώστα και την Όλγα καλά «κρατεί» από το 2001.

Τους εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας από πολύ μικρά (Λυδία 3,5 μηνών, Ανδρέας 5 μηνών) και Ποτέ μα Ποτέ δεν το μετανιώσαμε!!! Κοντά τους μεγάλωσαν δύο πολύ κοινωνικά παιδιά, με αρχές και έντονη προσωπικότητα. Διαφορετικά ως χαρακτήρες όμως «γαλουχημένα» με χάδια, απέραντη αγάπη και φροντίδα από όλους τους ανθρώπους του «σχολείου». Τι να πρωτοθυμηθώ : την κα Δώρα (μαγείρισσα) που τους έμαθε να τρώνε όλα τα φαγητά, τον κυρ. Δημήτρη (οδηγός σχολικού) που πάντα με το χαμόγελο και τα αστεία του ήταν αγαπητός από όλα τα παιδιά, όσο μικρά και αν ήταν, τις νηπιαγωγούς που όλες με την ευγένεια και την καλοσύνη τους φρόντιζαν τα παιδιά μας και τέλος την Όλγα και τον Κώστα που με την αγάπη και την φροντίδα τους διασφάλιζαν την καλή φυσική αλλά κυρίως την ψυχική υγεία όλων των παιδιών.

Πρώτη μέρα...που πάω τον Διονύση σχολείο...

Ήξερα για τον Κώστα , την Όλγα και τη Βάσω...

Αλλά όταν άνοιξε η πόρτα...και με μια τεράστια Αγκαλιά και Χαμόγελο...

υποδέχτηκαν τον Διονύση .. Έκλεισα τη πόρτα πίσω μου...με μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ είναι στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ...

Γι' αυτό το συναίσθημα...ασφάλειας που μου χαρίσατε....

Θα σας ευγνωμονώ Κ ΑΓΑΠΩ για Πάντα!!!!!!!

Το ευχαριστώ είναι λίγο ....

2008-2009: Φτωχά τα λόγια μας, μπροστά στη μεγαλουργία σας...Εμπιστευθήκαμε στη δική σας αγκαλιά το κοριτσάκι μας ,την Αντωνία μας. Η μεγάλη αγκαλιά της κυρίας Όλγας ακόμα τη ζεσταίνει...η μουσική του κου Κώστα ακόμα χαϊδεύει τα αυτάκια της... η ΑΓΑΠΗ σας η ΚΑΛΟΣΥΝΗ σας η ΑΝΘΡΩΠΙΑ σας τη συντροφεύουν ακόμα και τώρα και για πάντα. Το μοναδικό προσωπικό σας ,όπως ο κος Δημήτρης, εγγύηση στις μετακινήσεις κι όχι μόνο....

Είστε ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ για κάθε εκπαιδευτή και κάθε εκπαιδευτική μονάδα.

Απλόχερα ο Θεός να σας ανταποδίδει τα καλά που προσφέρετε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ & ΣΟΦΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ.

Θυμάμαι το πρώτο τηλεφώνημα...αγχωμένη μαμά εγώ, που έψαχνε απεγνωσμένα να βρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα έμπιστα χέρια να αφήσει την ενός έτους κόρη της, γιατί έπρεπε να επιστρέψει στην δουλειά. Από το πρώτο λεπτό η ήρεμη καθησυχαστική φωνή του Κώστα πλημμύρισε την ψυχή μου ηρεμία και εμπιστοσύνη. Σε δύο μέρες η κόρη μου «επιβιβάστηκε στο καράβι» και ξεκινούσε ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωής της...

Γρήγορα αισθανθήκαμε να ανοίγει μια αγκαλιά όχι μόνο για το παιδί μας αλλά για όλη την οικογένεια μας. Δεν θα σταθώ στην επιστημονική κατάρτιση του Κώστα και της Όλγας, με την οποία βοήθησαν την κόρη μου και αργότερα τον γιο μου να προετοιμαστούν για την επόμενη βαθμίδα του σχολείου, γιατί δεν είναι μόνο αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν ως εκπαιδευτικοί.

Αυτό που με γοήτευσε από πολύ νωρίς και με ευγνωμοσύνη ακόμα θυμάμαι είναι το πόσο αγκάλιασαν τα παιδιά μου, καλλιεργώντας τους ηθικές αξίες όπως αγάπη, δικαιοσύνη, σεβασμό, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια...

Μία μεγάλη αγκαλιά και μία δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά μας. Τους χάρισαν απλόχερα αγάπη, αποδοχή και ένα οργανωμένο πλαίσιο, για να ανοίξουν τα φτερά τους για το μεγάλο σχολείο. Θα τους είμαστε πάντα ευγνώμονες για όσα προσέφεραν στα παιδιά μας, αλλά και όσα έμαθαν σε εμάς ως παιδαγωγοί.

Βασίλης και Μάρω Μπέκα

Η επιλογή σταθμού όπως και σχολείου στη συνέχεια είναι μία επιλογή που απασχολεί πολύ όλους τους γονείς. Ειδικά όμως για αυτές τις πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης που τα βρεφάκια βρίσκονται για πρώτη φορά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από το πρώτο, οικείο, προστατευμένο και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που έχουν συνηθίσει ο κάθε γονιός θέλει για το παιδί του να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο σε ένα χώρο όμορφο και με ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευθείς. Εμείς λοιπόν όλα τα παραπάνω τα βρήκαμε στις Μελωδίες της Πλώρης και νιώθουμε τυχεροί, όχι μόνο στην αρχή όταν κάναμε την επιλογή του σταθμού αλλά και κάθε χρόνο που ολοκληρωνόταν ο κάθε κύκλος, επιβεβαιωνόμασταν για αυτή την αρχική επιλογή. Οι λόγοι πολλοί:

Δύο ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με μεράκι και όρεξη για τη δουλειά τους. Έδωσαν και δίνουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά, αξέχαστα χρόνια και στιγμές!!!!

Ακόμα θυμάμαι πράγματα από την καθημερινότητα μου ως μαθητής. Υπέροχα και ξέγνοιαστα χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα !

Στις αρχές, είχαμε διαλέξει, ομολογουμένως μεταξύ αρκετών παιδικών σταθμών, τις Μελωδίες της Πλώρης, κυρίως γιατί ο χώρος και οι άνθρωποι, μας έμοιαζαν με το σπίτι και τη ζεστασιά στην οποία θα εμπιστευόμασταν το παιδί μας. Στα επόμενα χρόνια, η επιλογή αυτή, επιβεβαιωνόταν από την καθημερινή όρεξη του Γρηγόρη για το σχολείο και την προσωπική εξέλιξη του ιδίου! Έτσι, όταν έφτασε η ώρα να φύγουμε για το δημοτικό, ήταν σαν να αποχαιρετάμε πράγματι την προέκταση του σπιτιού μας και της οικογένειάς μας. Κατάφερε να γίνει το δεύτερο σπίτι που οι αγαπημένοι μας Όλγα και Κώστας έχουν στήσει και επιμελούνται με το μεράκι τους, τη δημιουργικότητα τους και την πολυετή εμπειρία τους. Και όταν οι οδηγοί ενός σπιτιού είναι πολυπράγμονες, παρέχουν στα παιδιά ποικίλα ερεθίσματα και την ευκαιρία να δείξουν και να αναπτύξουν και τα ίδια τις ικανότητες και τα ταλέντα τους. Σας έχουμε στην καρδιά μας και ας μη σας βλέπουμε πια κάθε μέρα όπως παλιά!

Θα θέλαμε και εμείς να καταθέσουμε τις τόσο όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια που ήταν στις Μελωδίες τα κορίτσια μας Η Μαριάνθη και η Αλεξάνδρα. Θυμόμαστε με πόση αγάπη ο Κώστας και η Όλγα αγκάλιασαν τα παιδιά, τις συνθήκες πρότυπο του σταθμού (καθαριότητα φαγητό προσωπικό) και την καταπληκτική δουλειά που γίνονταν στην μάθηση. Όλγα ,Κώστα πάντα θα θυμόμαστε τα τόσα παραπάνω που δώσατε στα παιδιά μας αλλά κυρίως, και να είστε σίγουροι γι’ αυτό, τα θυμούνται αυτά!

Φιλικά

Άνθιμος Κώστας

Αθανασοπούλου Νίκη

Είχαμε την τύχη και τη χαρά να γνωρίσουμε τις "Μελωδίες της Πλώρης" στο ξεκίνημα τους , περίπου είκοσι χρόνια πριν. Το Φως στα μάτια του Κώστα και της Όλγας την απέραντη αγάπη τους για τα παιδιά, τη ζεστασιά και την ασφάλεια τα νοιώσαμε από την πρώτη στιγμή. Το μελωδικό πέρασμα στη γνώση, οι όμορφες καθημερινές ασχολίες ,οι δραστηριότητες ,οι καλλιτεχνικές δημιουργίες ,τα παιχνίδια, τα χαμόγελα δημιούργησαν στα παιδιά τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Η αγάπη, η φροντίδα ,η καλοσύνη ,η συνεργατικότητα συναισθήματα που θα συντροφεύουν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή! Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης είναι μοναδική και σπάνια και είναι "σχέση ζωής" ! Αγαπημένοι μας , είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες που ταξιδέψετε τόσο όμορφα και μελωδικά τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας - (ακολουθούν κι άλλα!!!)

Να είστε πάντα καλά

Σας αγαπάμε πολύ

Σταματία κ Ευθύμης Μεθενίτη

Οι Μελωδίες ήταν για εμάς, το πρώτο απάγκιο λιμάνι μας...οι κόρες μας ταξίδεψαν με έμπειρους καπεταναίους σε έναν όμορφο κόσμο γεμάτο από αγάπη ,γνώση, ερεθίσματα και μουσική..."0ι Μελωδίες της Πλώρης " θα μας μείνουν αξέχαστες με τις υπέροχες κατασκευές τους, τα θεατρικά αριστουργήματα τους, την άρτια γνώση τους σχετικά με τη φροντίδα ,την εξέλιξη και την ανάπτυξη της βρεφικής - παιδικής ηλικίας.

Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ

Σας αγαπάμε πολύ

Αγαπημένοι μας,

σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Για την αγάπη, τη φροντίδα, τα παιχνίδια, τις αγκαλιές, τα χαμόγελα, τις γνώσεις, τις αναμνήσεις που χαρίσατε απλόχερα στον Χάρη μας! Πάνω απ΄όλα όμως σας ευχαριστούμε που εντάσσοντάς τον στην ομάδα σας τον κάνατε να νιώσει ασφάλεια, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και τελικά να αγαπήσει το σχολείο...

ένα συναίσθημα που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα!

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε!

Με εκτίμηση

Πολυχρονίδου Ελένη

Ρίζος Θεόδωρος

...τυχερός γιατί η διαδρομή του στις Μελωδίες της Πλώρης ήταν ένα ταξίδι ζωής ...γιατί του έδωσε φτερά στη ψυχή, βαθιά γνώση και αξίες για τη ζωή του..και ώθηση στο να ξεπερνά κάθε είδους δυσκολίες . Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Κώστα, Όλγα και Έφη!!!

Γιάννης και Μαρία Μπάχα

Θα γινόμασταν για πρώτη φορά γονείς. Σε ένα μήνα θα γεννούσαμε και είχαμε ανάγκη να βρούμε έναν χώρο που θα προστατεύει το μωρό μας, που θα πρεσβεύει όσα θέλαμε για τη νέα μας οικογένεια και θα το αγκάλιαζε τις ώρες της ημέρας που θα έπρεπε να βρισκόμαστε στις εργασίες μας.

Βρεθήκαμε στις Μελωδίες μετά από επίσκεψη σε 16 (τουλάχιστον) άλλους σταθμούς της ευρύτερης γειτονιάς μας. Απογοητευμένοι πως μάλλον εμείς είμαστε πολύ απαιτητικοί, πως ίσως δεν υπάρχει το ιδανικό. Μπαίνοντας στον χώρο, ανεβαίνοντας την εσωτερική σκάλα και αφού καθίσαμε στα παιδικά καρεκλάκια για να ξεκινήσει η κουβέντα μας με τον Κώστα, ελπίζαμε η κουβέντα μας να μας ζεστάνει το ίδιο με τον χώρο. Και η κουβέντα μας μάς ζέστανε το ίδιο με τον χώρο! Καθησυχαστήκαμε. Σιγουρευτήκαμε. Συγκινηθήκαμε.

Το ευαίσθητο στην υγεία του κορίτσι μας μπήκε στην αγκαλιά τους 7 μηνών και για 6 χρόνια. Εν τω μεταξύ ήρθε και η 2η πριγκίπισσα μας και βρέθηκε και εκείνη στο ΣΠΙΤΙ των Μελωδιών όταν έγινε μόλις 4ων μηνών!

20210119 152419 mfnr
20210119 152506 mfnr
20210119 152536 mfnr
20210119 152541 mfnr
20210119 152541dfd mfnr

Για σχεδόν πέντε χρόνια έφερνα τον γιο μου τον Αλέξανδρο σε εσάς και για 3 χρόνια την κόρη μου την Αρτεμις. Περάσαμε μαζί πολλές όμορφες στιγμές, αλλά η στιγμή που θα μου μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου είναι η πρώτη φορά που έφερα τον Αλέξανδρο. Ηταν Δεκέμβριος του 2004 και ο Αλέξανδρος ήταν μωρό 3,5 μηνών. Το χαμόγελό σας όταν τον είδατε και η ζεστή αγκαλιά που του χαρίσατε ήταν ότι καλύτερο για μένα που ήμουν νέα μανούλα και είχα το άγχος που θα άφηνα το μωρό μου. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα τα χρόνια που προσέχατε τα παιδάκια μου και για όλα όσα τους μάθατε, αλλά πιο πολύ γιατί ήταν κοντά σε ανθρώπους που τα αγαπούσαν πραγματικά. Ευχαριστώ επίσης τον κο Δημήτρη τον οδηγό μας, την κα Δώρα και όλες τις κοπέλες που ήταν τότε στις Μελωδίες της Πλώρης.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίζετε πάντα με την ίδια αγάπη για τα παιδιά και το ίδιο χαμόγελο στα χείλη.

Πολλά φιλιά

Παπανικολάου Σία

Κυριακή, 26 Μαϊος, 2024
© 2024 Μελωδίες της Πλώρης - Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής - Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο. Powered by web-doctor.gr - All Rights Reserved.